Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Foto's: Europa-Park ontmantelt achtbaan na brand

29-06-2023, 12.15 uurBeeld: andi95 e.a.

Europa-Park is begonnen met het ontmantelen van de Alpenexpress, de achtbaan die vorige week beschadigd raakte door een grote brand. Op foto's is te zien hoe zwartgeblakerde baandelen van de powered coaster door een hijskraan omhoog worden getakeld. Het Duitse pretpark wil de attractie volgend jaar heropenen voor publiek.

De brand brak uit in de Zauberwelt der Diamanten, een diamantgrot waar de familieachtbaan en een waterbaan doorheen liepen. Beide attracties zullen deels opnieuw opgebouwd moeten worden. Fabrikant Mack Rides, een zusterbedrijf van Europa-Park, gaat onderzoeken welke delen van de originele banen hergebruikt kunnen worden.

De foto's, die verschenen op fanforum Epfriends, zijn door een bezoeker genomen vanuit themahotel Castillo Alcazar. Naast de Spaanse paardenarena is de loods zichtbaar waar de diamantgrot in gevestigd was.

Restaurant
Een aangrenzend Spaans straatje is weer volledig open, zonder bouwhekken. Naast de gesloten souvenirwinkel Bazar Español staan tafels en stoelen van restaurant Don Quichotte. Ook rondrit Panoramabahn is sinds afgelopen zaterdag weer in gebruik.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be