Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Emerald Park

Twee nieuwe achtbanen in Iers pretpark: opening in 2024

28-06-2023, 11.58 uur

Het Ierse pretpark Emerald Park opent volgend jaar een nieuw middeleeuws themagebied met drie attracties. De uitbreiding gaat Tír na nÓg heten, vernoemd naar het mythische land van de eeuwige jeugd. Er komen onder andere twee achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma: een rode suspended thrill coaster en een blauwe family boomerang coaster.

Verder wordt een zweefmolen neergezet. Voor het ontwerp van het gebied is ook een Nederlandse partij verantwoordelijk: Emerald Park ging in zee met Jora Vision uit Zuid-Holland. Over het project was de afgelopen jaren veel te doen. In eerste instantie werd de bouwvergunning niet verleend vanwege klagende omwonenden.

Na meerdere aanpassingen kreeg het park alsnog groen licht. Vervolgens rekende men op 2023 als openingsjaar. Dat wordt uiteindelijk toch 2024. Inmiddels zijn de eerste baandelen gearriveerd op het terrein.

Maquette
Het gaat om een investering van 22 miljoen euro. Emerald Park onthulde deze week niet alleen een ontwerp, maar ook een maquette van het toekomstige gebied. Het gedetailleerde model zal de komende maanden op meerdere plekken in het land te zien zijn.

Emerald Park heette tot begin dit jaar nog Tayto Park. De samenvoeging van een suspended thrill coaster en een family boomerang coaster is overigens niet nieuw: het Duitse pretpark Tripsdrill opende dezelfde combinatie al in de zomer van 2020.Meer Emerald Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be