Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Britt Dekker beweert dat ze vier uur vastzat in Efteling-achtbaan Python

27-06-2023, 15.49 uur

Britt Dekker bewaart geen goede herinneringen aan de Python in de Efteling. De 31-jarige presentatrice vierde ooit haar verjaardag in het Brabantse sprookjespark, maar daar kwam ze naar eigen zeggen vast te zitten in de bekende achtbaan. Volgens Dekker duurde het wel vier uur voordat ze uit haar hachelijke positie bevrijd werd.

Ze deed haar verhaal maandagavond in de talkshow Marcel & Gijs op SBS6, met Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman. "Ik zat uren en uren vast, bovenin bij de Python", aldus Dekker. "Vier uur. Het was 24 februari... Het was echt niet leuk, want je zit natuurlijk supervast."

De BN'er was bang dat ze gehavend uit het karretje zou komen, maar niet omdat vreesde voor de attractie zelf. "Op een gegeven moment denk je: ja, wat als er een vogel gaat schijten? Dan komt het op je... Je kan niks! Het is gewoon eng, je kan niks." Maar hoelang zat ze nou precies vast? "Iets van drie, vier uur."

Chocomel
"Mijn god", reageert Groenteman, die wil weten hoe de bekendheid uiteindelijk uit de achtbaan is gekomen. "We kregen een kopje Chocomel. En op een gegeven moment zei een Engels iemand: you go. En toen gingen we weer." Ze hoefde niet naar beneden te wandelen. "Dat dacht ik dat er ging gebeuren, maar gelukkig gingen we op een gegeven moment weer."

Dekker spreekt zelf over haar 18e verjaardag. Gezien haar leeftijd zou het incident dan plaatsgevonden moeten hebben op 24 februari 2010, maar toen was de Efteling gesloten. Het winterseizoen eindigde dat jaar op 31 januari, waarna de poorten dicht bleven tot 1 april.

Paniekportret
In werkelijkheid ging het om haar 21e verjaardag, op 24 februari 2013. Toen was de Efteling wel open. "Op je verjaardag vet lang vastzitten in de Python!", twitterde Dekker destijds al. "Net niet geëvacueerd! Shit! We onderkoelen!" De bekendheid was in het park voor opnames voor de YouTube-serie Paniekportret, gepubliceerd op 1 maart 2013. Er zijn echter geen verhalen bekend over de Python die urenlang stilstond met passagiers erin.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be