Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling toont details van nieuwe kruidenierswinkel In den Swarte Kat

27-06-2023, 14.04 uur

De Efteling opent de nieuwe kruidenierszaak In den Swarte Kat komend weekend, op zaterdag 1 juli. Daarmee is de eerste fase van het nieuwe themagebied Huyverwoud af. Vandaag deelt het attractiepark alvast enkele beelden van de locatie. Bezoekers krijgen er een voorproefje op de stijl van de nieuwe attractie Danse Macabre, die in 2024 opengaat.

Ook bij In den Swarte Kat zal het bij vlagen spoken. Volgens het verhaal heeft de familie Charlatan een afgebrande oude herberg overgenomen en omgedoopt tot kruidenierswinkel. Het half ingestorte gebouwtje zal fungeren als een soort supermarkt, waar bezoekers producten zelf afrekenen met behulp van zelfscankassa's.

Het assortiment bestaat onder meer uit warme en koude dranken, belegde broodjes, salades, wraps, snoepgoed, chocoladerepen, chips, taartjes, tosti's en Efteling-souvenirs. Naast In den Swarte Kat bevindt zich de nieuwe toiletruimte De Laetste Hoop.

Ogen
De naam van de taverne is een verwijzing naar een personage dat een rol zal spelen in Danse Macabre. In de ontwerpen voor de attractie komt steeds een kat terug met ogen in twee verschillende kleuren. Dat raadselachtige dier vormt nu het logo van het winkeltje.

Het sfeervolle interieur wordt gekenmerkt door kroonluchters, kaarsenhouders, lantaarns, droogboeketten en vaandels. Er ligt ook een vioolkoffer. Wat verder opvalt, is een paneel met een schildering van een zeegezicht en een zeilschip. Efteling-fans zullen dat decorelement nog kennen van Matroos Gijs, de Holle Bolle Gijs die voorheen achter het Spookslot te vinden was.





















Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be