Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Nieuwe rollercoaster Walibi Belgium wordt lanceerachtbaan met haventhema

27-06-2023, 11.27 uur

De nieuwe rollercoaster die Walibi Belgium wil gaan bouwen, moet een lanceerachtbaan worden voor de hele familie. Het pretpark in Waver aast op een launched family coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Dat blijkt uit documenten uit de bouwaanvraag, die Looopings heeft ontvangen van de gemeente.

Als openingsjaar rekent men voorlopig op 2025. De attractie wordt onderdeel van het nieuwe themagebied Dock World, vormgegeven als een havenstadje. Twee bestaande attracties - lanceerachtbaan Psyké Underground en waterbaan Flash Back - krijgen hetzelfde thema. Verder zijn ontwerpen zichtbaar voor een horecalocatie met de werktitel Hungry Sharky en een gebouw dat Cannery Company wordt genoemd.

In de aanvraag wordt gesproken over een familiale achtbaan van ongeveer 15 meter hoog, bestaand uit drie lanceringen met een topsnelheid van 65 kilometer per uur. De totale lengte van de coaster bedraagt zo'n 925 meter. Er komen drie treinen met elk twintig zitplaatsen. Dat zorgt voor een theoretische capaciteit van 1250 personen per uur. Er is sprake van een bochtig en heuvelachtig parcours zonder inversies. De rail loopt over het water waar nu bootjesattractie Gold River Adventure te vinden is.

Overdekt
De naam van de achtbaan is nog niet bekend, maar op een ontwerp wordt de term Speed Boat gebruikt. Walibi heeft ook gedacht aan de buurtbewoners, die vaak klagen over geluidsoverlast. "Het lanceergedeelte wordt overdekt om de akoestische impact te verminderen", valt er te lezen.

De afgelopen jaren investeerde Walibi al volop in drie andere nieuwe themadelen: Karma World, Fun World en Exotic World. Daar komt binnenkort dus Dock World bij. Er zijn ook al enkele tekeningen beschikbaar die aangeven wat de sfeer van het gebied moet worden, met veel verwijzingen naar visserij.

Turbine
De gevel van Psyké Underground gaat ogen als een verlaten havenloods, met kapotte ruiten en dichtgetimmerde deuren. Op de ontwerpen komt de term Turbine meermaals voorbij: de vorige naam van de 41 jaar oude attractie. Mogelijk keert die benaming dus weer terug.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be