Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park biedt weer papieren plattegronden aan: 50 eurocent per stuk

26-06-2023, 12.55 uurBeeld: Lights Camera And Action

Movie Park Germany gebruikt weer papieren plattegronden. In 2021 kondigde het Duitse pretpark aan dat parkplattegronden voortaan verleden tijd zouden zijn: alle bezoekers werden verwezen naar de officiële Movie Park-app. Nu heeft het management ervoor gekozen om toch papieren exemplaren te produceren, tegen betaling.

"We kregen er veel vragen over van onze gasten, dus we besloten om de kaarten opnieuw aan te bieden voor de personen die echt een gedrukte versie willen", legt een woordvoerder uit. "Bijvoorbeeld als souvenir voor verzamelaars of als een alternatief voor de app en de borden in het park."

Movie Park stopte destijds met het printen van plattegronden om het milieu minder te belasten en om drukkosten uit te sparen. "Deze kaart is gedrukt op duurzaam papier met kleuren die vrij zijn van chemicaliën, dus je kunt hem ook opeten als je wilt", grapt de voorlichter.

Compenseren
"Om de drukkosten te een-op-een te compenseren, vragen we er 50 eurocent voor." Een zusterpark van Movie Park, Bobbejaanland in België, biedt sinds dit jaar juist gratis parkplattegronden aan. In het verleden moesten bezoekers van het Vlaamse pretpark ervoor betalen.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be