Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Ernstig achtbaanongeluk in Zweeds attractiepark: één persoon overleden

25-06-2023, 13.47 uur

Bij een ernstig ongeval in een Zweeds pretpark is een bezoeker om het leven gekomen. Een karretje van de klassieke achtbaan Jetline, gelegen in attractiepark Gröna Lund, ontspoorde vandaag. Meerdere mensen raakten gewond. Naar aanleiding van het dodelijke incident heeft het park in Stockholm de poorten gesloten voor publiek.

De trein van Jetline bestaat uit zeven karretjes met twee zitplaatsen. Volgens Zweedse media is een bakje door onbekende oorzaak deels losgekomen van de stalen rail. Dat gebeurde op enkele meters hoogte. Meerdere personen vielen uit de trein. Eén van hen overleed.

Over de ernst van de verwondingen bij de andere slachtoffers is nog niets bekend. Gröna Lund houdt het voorlopig bij een korte verklaring. "Er heeft zich een groot ongeluk gedaan bij Jetline. We werken samen met de hulpdiensten. Het park is tot nader order gesloten."

Schwarzkopf
Jetline staat al 35 jaar in Gröna Lund, sinds 1988. De 800 meter lange en 30 meter hoge achtbaan werd destijds gebouwd door de iconische leverancier Schwarzkopf, in samenwerking met de fabrikant Zierer.

De topsnelheid bedraagt 90 kilometer per uur. In 1997 is de attractie vernieuwd. Toen schakelde men de firma Maurer Rides in om de eerste afdaling steiler te maken.Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be