Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Stoomcarrousel Efteling ligt uit elkaar voor onderhoud

24-06-2023, 12.38 uurBeeld: @84eric

De Efteling is bezig met het opknappen van de klassieke Stoomcarrousel. De nostalgische draaimolen werd begin deze week gesloten voor een ingrijpende onderhoudsbeurt. Naar verwachting blijft de attractie ruim een maand dicht, tot en met vrijdag 21 juli.

De looprail van de molen moet vervangen worden. "Om dat mogelijk te maken, halen we de carrousel helemaal uit elkaar", laat de Efteling weten. "Hierdoor is de attractie voor een aantal weken buiten bedrijf." Foto's van een oplettende fan laten zien wat er tot nu toe is gebeurd.

Het bijbehorende Carrouselpaleis ondergaat ook een omvangrijke renovatie. Begin dit jaar werd gestart met het vernieuwen van de voorgevel. Voor het middelste gedeelte staat nu een groot fotodoek, om de werkzaamheden af te schermen.

Oktober
De delen links en rechts zijn inmiddels weer in elkaar gezet. Er wordt waarschijnlijk nog tot eind oktober gewerkt aan het gebouw. Ook de dakbedekking zal aangepakt worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be