Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Uniek in Europa: Frans Walibi-park onthult ontwerpen van nieuwe achtbaan Mahuka

07-09-2023, 16.18 uurBeeld: @wra_actus e.a.

Een spectaculaire nieuwe achtbaan in het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes gaat Mahuka heten. Looopings kon afgelopen voorjaar al melden dat het attractiepark werkte aan een rollercoaster van het type hot racer. De bouw is inmiddels gestart. Vandaag brengt Walibi voor het eerst tekeningen en een logo naar buiten.

Mahuka wordt onderdeel van het tropische themagebied Exotic Island. Het gaat om een single-rail coaster van de Liechtensteinse fabrikant Intamin, bestaand uit een zeer smal spoor. In de treinen zitten bezoekers allemaal achter elkaar, in een lange rij van karretjes met één zitplaats.

Dat moet volgens Walibi zorgen voor "een uniek gevoel van sensatie, zo dicht mogelijk op de rail". Tijdens de rit worden treinen twee keer gelanceerd, met een topsnelheid van 67 kilometer per uur. Het 600 meter lange en 18 meter hoge parcours telt dertien momenten van gewichtsloosheid. Er geldt een minimumlengte van 120 centimeter.

Archeologen
Het verhaal gaat over een groep archeologen die een verlaten tempel hebben ontdekt. Bezoekers betreden de opgravingslocatie, waar ze ontdekken dat de tempel is gebouwd ter ere van een legendarische vuurgod. De naam van de attractie betekent 'ontsnapping' in het Hawaïaans.

Verder realiseert men het nieuwe restaurant Tiki Fruits. In totaal kost de uitbreiding ruim 10 miljoen euro. De opening vindt in 2024 plaats, ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van Walibi Rhône-Alpes. In het park, gelegen in de buurt van Lyon, stonden al vijf achtbanen. Mahuka is nummer zes.

Walibi Holland
Overigens opent een ander Walibi-park binnenkort een single-rail coaster van een alternatieve leverancier. Walibi Holland neemt in 2025 een dubbel exemplaar van de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction in gebruik.Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be