Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Grote brand uitgebroken in Duits pretpark Europa-Park

19-06-2023, 17.05 uur

Beeld: Marcel Sieben, @AfterParkLounge, @JupiterKallisto, @r1ot88, @SapereAude_Ger, @LTeiGouv

In het Duitse attractiepark Europa-Park woedt momenteel een grote brand. Dat is te zien op foto's op social media. Het vuur ontstond rond 16.40 uur in de buurt van de themagebieden Spanje en Oostenrijk, bij een treinstation van de Panoramabahn en de Zauberwelt der Diamanten.

Zauberwelt der Diamanten is een overdekt gebied waar familieachtbaan Alpenexpress en waterbaan Tiroler Wildwasserbahn doorheen lopen. In eerste instantie werden delen van het park ontruimd. Rond 17.30 ging Europa-Park volledig dicht voor publiek, een uur eerder dan gepland. Hotelgasten moesten hun kamers verlaten.

Het park heeft tot nu toe alleen nog een summiere verklaring naar buiten gebracht via Twitter. "Beste bezoekers en vrienden van Europa-Park, er heeft zich een incident voorgedaan", valt daarin te lezen. "We werken nauw samen met de verantwoordelijke autoriteiten en hulpdiensten. Een update volgt zodra er nieuwe informatie beschikbaar is."

2018
De beelden roepen herinneringen op aan de vorige grote brand in Europa-Park. In 2018 werd een deel van het pretpark in de as gelegd. Het Scandinavische themagebied en de darkride Piraten in Batavia gingen toen in vlammen op. Beide onderdelen zijn vervolgens herbouwd.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be