Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Vakbonden geven niet op: weer staking in Disneyland Paris

20-06-2023, 13.47 uurBeeld: @DLPReport

Kan Disneyland Paris zich opmaken voor een zomer vol stakingen? Gisteren vond opnieuw een grote stakingsactie plaats in de Disney-parken, waardoor verschillende entertainmentacts geannuleerd werden. Vakbonden en ontevreden medewerkers zijn kennelijk niet van plan om de komende weken gas terug te nemen.

En aangezien de Disneyland-directie vooralsnog weigert om inhoudelijk te onderhandelen over de eisen, gaan de protestacties voorlopig gewoon door. De stakers vragen onder andere om betere arbeidsvoorwaarden en een structurele loonsverhoging van 200 euro per maand. Op welke dagen er precies gestaakt en gedemonstreerd wordt, beslissen de bonden op korte termijn.

Maandag deden opnieuw enkele honderden werknemers mee aan protestmarsen, die worden gekenmerkt door geschreeuw, gefluit, geloei van sirenes en gewapper met vlaggen. Ook blokkeerde de menigte wederom paden en pleinen, waaronder Main Street U.S.A. en de wandelroute door het kasteel van Doornroosje.

Confrontaties
Opvallende incidenten bleven uit. Op eerdere stakingsdagen kwam het tot confrontaties met beveiligers en bezoekers. Daar was dit keer geen sprake van.

Om eventuele escalaties in de kiem te smoren, waren wel opvallend veel bewakers op de been. Disney Stars on Parade moest geschrapt worden, net als een voorstelling van Mickey and the Magician en meerdere vertoningen van openluchtshow Dream and Shine Brighter. Avondspektakel Disney Dreams ging door.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be