Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Achtbaankarretjes ontspoord in Frankrijk: drie kinderen gewond

18-06-2023, 13.35 uur

Bij een achtbaanongeluk op een Franse kermis zijn drie kinderen gewond geraakt. Twee van de drie karretjes van de familieachtbaan Dragon ontspoorden tijdens een ritje. Het merkwaardige incident vond woensdag plaats op het evenement Gliss'Party Ardennes in de Noord-Franse gemeente Bogny-sur-Meuse, vlakbij de Belgische grens.

De hulpdiensten werden woensdagmiddag even na 15.00 uur opgeroepen. Beelden van regionale media laten zien hoe het eerste bakje op de grond terecht is gekomen. Het tweede karretje hangt schuin naast de baan, de derde staat nog op de rail.

De drie minderjarige slachtoffers - twee meisjes en een jongen - zijn ter plaatse behandeld door medici. Vervolgens werden ze naar een nabijgelegen ziekenhuis vervoerd. Betrokkenen melden dat de kinderen meerdere breuken hebben opgelopen.

Vernieuwd
De autoriteiten doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Dragon is een kleine powered coaster voor kinderen: de constructie is slechts enkele meters hoog. Volgens de eigenaar voldeed de attractie aan alle veiligheidseisen. De achtbaan zou recentelijk nog vernieuwd en goedgekeurd zijn.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be