Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Foto's: Wildlands Emmen vernieuwt Afrikaanse boerderij

19-06-2023, 20.14 uur

De Afrikaanse boerderij in Wildlands Adventure Zoo Emmen is op de schop gegaan. Om het zogeheten Dogondorp levendiger te maken, kwam er een nieuwe opzet. Het gebied werd de afgelopen maanden anders ingedeeld. Zo begint het ezelverblijf nu al op het Mondiala Plein bij de entree.

Bezoekers kunnen de dieren voortaan direct na binnenkomst spotten, nog vóór de ingang van parkdeel Serenga. Bij de metamorfose is de boerderij voorzien van extra planten, bomen, decoraties en informatieborden. Wildlands benadrukt dat ook het dierenwelzijn verbeterd is.

Voorheen deelden de ezels hun verblijf met geiten. "Het blijkt voor de koppige dieren goed dat zij de rust op kunnen zoeken wanneer zij dat willen", laat de Drentse dierentuin weten.

Schapen
De geiten krijgen gezelschap van schapen. Binnenkort arriveren ook vinkduiven in het Dogondorp, die vrij gaan rondvliegen. Verder kwam er een nieuw onderkomen voor konijnen.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be