Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsa-zwembad scherpt de regels aan: zwemslip voor mannen verplicht

15-06-2023, 16.26 uur

Plopsaland De Panne hanteert voortaan andere kledingvoorschriften in waterparadijs Plopsaqua. Tot nu toe mochten bezoekers van het Vlaamse Plopsa-zwembad vrijwel alle soorten badkleding dragen. Sinds 1 juni gelden strengere regels. Zo zijn reguliere zwembroeken voor mannen in de ban gedaan.

In plaats daarvan worden mannen verplicht om een strakke, nauw aansluitende zwemslip te dragen, boven de knie en zonder zakken, ritssluitingen of knopen. Alle badkleding moet bestaan uit de stof lycra. Verder is het niet toegestaan om ondergoed te dragen onder de zwemkledij.

Vrouwen mogen niet naar binnen in een zwemstring. Daarnaast zijn wetsuits uit den boze. Badpakken met mouwen en pijpen zijn toegestaan met een maximale lengte tot aan de elleboog en tot aan de knie. "We vragen onze bezoekers niet-aanstootgevende en aangepaste badkledij te dragen", staat op de Plopsaqua-website.

Schoon
"De zwemkledij moet vers en schoon zijn en mag daarom niet van tevoren gedragen zijn", vult een woordvoerster aan in gesprek met Looopings. De aanpassing geldt ook voor Plopsa's tweede waterpark: Plopsaqua Landen-Hannuit.

Volgens de voorlichtster zijn de regels gewijzigd omwille van "veiligheid en de hygiëne". "Bovendien ligt deze nieuwe maatregel in lijn met de reglementen van andere waterparken." Concurrenten als Aqualibi - het zwembad van Walibi Belgium - en Bellewaerde Aquapark hanteerden de richtlijnen al.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be