Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Onaangekondigde protestactie op parkeerplaats Disneyland Paris

12-06-2023, 16.12 uurBeeld: @LoskLive, @Pixiedust_be

Hoewel vakbonden hadden afgesproken dat er tot en met maandag niet gedemonstreerd zou worden, voerden medewerkers van Disneyland Paris vandaag toch actie. Enkele tientallen boze personeelsleden verzamelden zich maandagochtend bij souvenirwinkel World of Disney in uitgaansgebied Disney Village.

Vervolgens trokken ze naar de parkeerplaats van het Disney-resort. Daar blokkeerden de deelnemers wegen en deelden ze flyers uit. Veel van hen droegen gele hesjes. Op de pamfletten valt in het Frans en in het Engels te lezen dat werknemers vanwege de inflatie betere arbeidsvoorwaarden en hogere lonen eisen.

Het onaangekondigde protest werd, in tegenstelling tot eerdere stakingen, niet geïnitieerd vanuit de vakverenigingen. Eén van de grootste vakbonden binnen Disneyland Paris, UNSA, laat in een verklaring weten niet achter de actie te staan.

Vervolgstappen
"Wij raden aan om alleen deel te nemen aan acties die worden gesteund door de bonden, omdat we samen sterker staan en zodat we je juridisch kunnen beschermen als je het slachtoffer wordt van intimidatie of misbruik", staat in een bericht aan UNSA-leden. Dinsdag wordt besproken wat vervolgstappen kunnen zijn.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be