Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: tot nader order geen Raveleijn-shows na tweede brand in korte tijd

12-06-2023, 11.51 uur

De Efteling heeft besloten om paardenshow Raveleijn tot nader order niet op te voeren. Gisteren brak er voor de tweede keer in minder dan twee weken tijd brand uit in het decor van de stuntvoorstelling. De vervallen stadspoort in het midden van de arena vatte vlam, hoogstwaarschijnlijk door een vuureffect.

Na de eerste brand werd Raveleijn dezelfde dag alweer opgevoerd. Dit keer neemt de Efteling langer de tijd om onderzoek te doen naar de exacte oorzaak van het incident en de brandveiligheid van de productie.

Bovendien is "een deel van de showinstallatie" kapotgegaan, vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Waardoor niet alles meer werkt." Het is nog niet duidelijk wanneer bezoekers de show weer kunnen bekijken. "Voor de komende dagen wordt nog bekeken of het door kan gaan."

Hitte
Eigenlijk zou de twintig minuten durende voorstelling vandaag te zien zijn om 11.30, 13.30, 15.30 en 17.00 uur. Voor de paarden in Raveleijn is de annulering geen overbodige luxe: zij hadden anders moeten zwoegen in de hitte. Het wordt voor de derde dag op rij 31 graden in Kaatsheuvel.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be