Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland-bezoeker stapt uit rijdende achtbaantrein: 'Onverantwoord'

06-06-2023, 22.44 uur

Bobbejaanland heeft afgelopen weekend moeten ingrijpen toen een bezoeker uit een rijdende achtbaantrein stapte. Dat gebeurde zaterdag bij de overdekte rollercoaster Revolution, bevestigt een woordvoerster van het Vlaamse pretpark aan Looopings. Bij het arriveren in het station had de passagier geen zin om te wachten tot alle karretjes weer op hun plek stonden.

Terwijl de trein nog in beweging was, sprong de inzittende uit het bakje. Medewerkers zagen zich genoodzaakt om de attractie stil te zetten door de noodstop te activeren. De voorlichtster geeft aan dat de trein tijdens het incident gelukkig al traag reed. "Maar wat deze gast deed, was in elk geval onverantwoord."

De brutale bezoeker, die in Bobbejaanland was met een grote groep, is er met een waarschuwing van afgekomen. "We hebben de groepsbegeleiding erbij gehaald." Op die manier heeft men ervoor gezorgd dat de persoon in kwestie de rest van de dag niet meer alleen door het park liep.

Cultstatus
Revolution opende in 1989. De afgelopen decennia verwierf de attractie een cultstatus onder pretparkfans, met name door de oubollige speciale effecten en de iconische soundtrack. Bovendien kent de geliefde coaster de langste achtbaantrein ter wereld, bestaand uit maar liefst dertig karretjes. Daardoor duurt het een poos voordat de trein na afloop van de rit volledig stilstaat.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be