Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Stoeltjeslift in Attractiepark Slagharen stilgevallen door probleem met kabel

04-06-2023, 17.05 uurBeeld: Silvia Boerman

De bekende kabelbaan in Attractiepark Slagharen is vanmiddag stilgevallen door een merkwaardig defect. Volgens ooggetuigen kwam de kabel van de stoeltjeslift, die officieel Cable Car heet, plotseling los van het aandrijfsysteem. Daardoor werd de attractie uit 1976 abrupt stopgezet. Tientallen bezoekers konden vervolgens geen kant op.

Het incident gebeurde rond 15.50 uur bij het station naast waterpark Aqua Mexicana. Even werd gevreesd dat alle stoeltjes handmatig geëvacueerd moesten worden, met behulp van een hoogwerker. Uiteindelijk is het technici gelukt om de kabel op te rekken en opnieuw te bevestigen aan de aandrijfwielen.

Vervolgens kon de attractie rond 16.25 uur weer aangezet worden, zodat de bakjes in beweging kwamen en alle inzittenden konden uitstappen bij één van de twee stations. Ter compensatie hebben de pechvogels een voucher ontvangen voor een gratis ijsje of drankje.

Evalueren
De kabelbaan blijft nog wel even gesloten voor publiek, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. Slagharen wil eerst de oorzaak onderzoeken en eventueel maatregelen nemen voordat de attractie weer toegankelijk zal zijn. "We gaan evalueren wat er gebeurd is zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen", reageert de voorlichter.

"Het is een vervelende situatie, maar voor ons is belangrijk dat niemand in gevaar is geweest en dat het netjes is opgelost. Er was gelukkig ook begrip vanuit de betrokken bezoekers."Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be