Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: creatieve protestborden bij stakingen in Disneyland Paris

05-06-2023, 15.31 uurBeeld: @ED92Magic, @DLPReport

Medewerkers van Disneyland Paris worden steeds creatiever bij het uiten van hun onvrede. Tijdens verschillende stakingsdagen kwamen de afgelopen weken een heleboel originele protestborden voorbij. Zo droegen personeelsleden borden met parodieën op Disney-liedjes en woordspelingen gebaseerd op attracties en shows.

Het absolute hoogtepunt tot nu toe is een zelfgemaakt schilderij in de stijl van Disney-spookhuis Phantom Manor. In de voorshow van de bekende attractie hangen vier schilderijen met een ogenschijnlijk lieflijk tafereel. Bezoekers zien hoe de decorstukken uitgerekt worden, waardoor de scènes na verloop van tijd een stuk onheilspellender zijn dan voorheen.

Een demonstrerende medewerkster besloot het concept te gebruiken voor het maken van een eigen schilderij. Ze ontwierp twee glimlachende werknemers bij het Disney-kasteel.

Dagobert Duck
De onderste helft van de afbeelding is veel minder rooskleurig: daarop is te zien dat de personen in werkelijkheid zijn vastgeketend aan een propvolle kluis van Dagobert Duck, omringd door een klok, een slang en een schedel. "Disneyland Parijs heeft gelukkige dagen gekend, maar de tijden zijn veranderd...", staat erboven.

Stakers houden de Disney-parken al enkele weken in hun greep. Het zorgt voor een gespannen sfeer, waarbij afgelopen weekend zelfs een opstootje ontstond met de beveiliging. Vanaf morgen wordt er dagelijks gestaakt, tot de vakbonden tevreden zijn over een aangedragen oplossing.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be