Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Toch weer problemen bij Baron 1898: Efteling-achtbaan opnieuw dicht

04-06-2023, 16.41 uur

De technische problemen bij Baron 1898 in de Efteling zijn toch nog niet helemaal achter de rug. Begin mei ging de populaire dive coaster dicht voor een onderhoudsbeurt, die anderhalve week zou duren. De klus liep echter vertraging op, waardoor de openingsdatum meermaals uitgesteld moest worden.

Uiteindelijk konden bezoekers op vrijdag 26 mei weer een ritje maken. De Baron bleef echter kuren vertonen: de afgelopen week was de achtbaan zeer regelmatig buiten gebruik vanwege een technische storing. Vandaag werd de attractie opnieuw toegevoegd aan de onderhoudskalender. Daar viel de afgelopen uren te lezen dat de werkzaamheden tot en met vrijdag 16 juni zouden duren.

Een woordvoerder liet vanochtend aan Looopings weten dat die datum vooral een gok was. Men wachtte wederom op een onderdeel, waarvan niet precies duidelijk was wanneer het zou binnenkomen. Inmiddels is bekend dat Baron 1898 later vandaag tóch alweer opengaat. Er is een tijdelijke oplossing gevonden, legt de voorlichter uit.

Schommelschip
Het blijft afwachten of de rollercoaster de komende tijd operationeel kan blijven. Verderop in parkdeel Ruigrijk staat een andere attractie nog wel stil. Schommelschip Halve Maen kampt met een hardnekkig mankement. De Efteling hoopt dat de boot op donderdag 22 juni weer zal schommelen, al is die datum ook niet in steen gebeiteld.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be