Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland De Panne introduceert variabele ticketprijzen om drukte te spreiden

06-06-2023, 13.12 uur

Plopsaland De Panne maakt voortaan gebruik van variabele entreeprijzen. Eerder betaalden bezoekers elke dag hetzelfde tarief, zowel online als aan de kassa: 48,50 euro. Nu worden via internet voordeligere toegangsbewijzen verkocht voor specifieke data. Door populaire dagen duurder te maken dan andere dagen, hoopt Plopsa de drukte te kunnen spreiden.

Op dit moment variëren de prijzen in de online kalender tussen 38,50 en 48,50 euro. Plopsaland spreekt zelf over een Fix-ticket. De directie van de pretparkgroep werd onlangs vervangen. Volgens een Plopsa-woordvoerster lag het plan echter al langer op tafel.

Het idee komt oorspronkelijk van de Nederlandse ticketpartner Convious, vertelt de voorlichtster aan Looopings. "In Nederland is die variabele prijsbepaling al iets meer ingeburgerd. Ook hier bij ons zien we daar het potentieel van in. Variabele ticketprijzen brengen zowel voor de bezoeker als voor het park voordelen met zich mee."

Positief
Plopsaland kan het systeem bijvoorbeeld ook gebruiken om beter in te schatten hoeveel mensen er per dag langs zullen komen. Daar kan de personeelsplanning op aangepast worden. Op dit moment is nog sprake van een testfase. "Maar we zien dat de eerste resultaten alvast positief zijn."

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be