Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Schrijver Paul van Loon verrast tijdens presentatie nieuw Raveleijn-boek in de Efteling

27-09-2023, 16.42 uur

Paul van Loon is vandaag in het zonnetje gezet tijdens de presentatie van een nieuw Raveleijn-boek. De kinderboekenschrijver was in de Efteling om een nieuw deel van zijn Raveleijn-serie voor te stellen aan het publiek: Het Bloed van de Laatste Draak.

Tegelijkertijd werd Van Loon bekroond met het Gouden Boek voor het eerste Raveleijn-verhaal uit 2011. Daar zijn inmiddels namelijk meer dan 75.000 exemplaren van verkocht. Binnen het kinderboekengenre is dat genoeg voor de gouden status. Het leverde de schrijver een unieke oorkonde op.

In Het Bloed van de Laatste Draak gaan de vijf ruiters van Raveleijn op zoek naar een druppel bloed van een duizend jaar oude draak. Dat doen ze om een snel verspreidend virus te stoppen. De hoofdpersonen zullen de Raveleijnsche Zee moeten oversteken.

Signeersessie
Het Bloed van de Laatste Draak kost 19,99 euro. Boek drie is individueel van de andere boeken te lezen, benadrukt Uitgeverij Leopold. Van Loon las vanmiddag voor uit het 288 pagina's tellende deel, pal voor de stadspoort van Raveleijn. Ook vond aansluitend een signeersessie plaats in de winkel In den Ouden Marskramer.

Het eerste boek gaat over kinderen die de stad Raveleijn moeten bevrijden van een kwaadaardige macht. Dat verhaal vormde de basis voor de gelijknamige parkshow in de Efteling, die nog steeds dagelijks te zien is in het attractiepark.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be