Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Video: Duinrell-bezoeker schrikt zich rot als veiligheidsbeugel openvliegt

04-06-2023, 22.27 uurBeeld: @georgiareid_

Een video van een merkwaardig voorval bij een waterattractie in Duinrell is al meer dan drie miljoen keer bekeken op TikTok. Het filmpje laat zien hoe een vrouw een ritje maakt in één van de Katapults, twee parallelle schansen. Een eenpersoonsbootje wordt eerst achteruit omhoog getakeld, om vervolgens voorwaarts naar beneden te storten.

Via een helling komt het bakje op het water terecht. Een veiligheidsbeugel zorgt ervoor dat inzittenden op hun plek blijven zitten. De beelden, gepubliceerd door ene Georgia, tonen hoe die stang plotseling losraakt. Het filmpje wordt stilgezet op het moment dat de vrouw zich realiseert dat haar beugel is geopend.

Ondertussen klinkt het nummer Dumb Ways to Die van Emily Lubitz. "Nederlandse attractieparken vormen een nieuw soort gevaar", luidt het oorspronkelijke bijschrift. Volgens een woordvoerster van Duinrell is de video echter geen reden tot paniek. Ze beweert dat aan het kroos in het water af te leiden is dat de beelden niet recent gemaakt zijn.

Veiligheidssysteem
Bovendien mankeert de attractie niets, aldus de voorlichtster. "Elke ochtend wordt het veiligheidssysteem getest", laat ze weten. "Dat is in orde. De attractie is dit jaar wederom goedgekeurd." Voorheen moesten bezoekers betalen voor een ritje in de Katapults. Sinds 2022 hoeft dat niet meer. Bovendien staat er nu permanent een medewerker bij.Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be