Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bouw van Efteling Grand Hotel ligt al maanden stil, maar volgens de Efteling is er niks aan de hand

02-06-2023, 11.50 uurBeeld: @RingelbergNick

Er gebeurt opvallend weinig op de bouwplaats van het Efteling Grand Hotel. Bij de hoofdingang van de Efteling moet een luxueus hotelcomplex komen te liggen met 143 kamers, maar de laatste tijd lijkt er nauwelijks gewerkt te worden. Wie foto's van de afgelopen maanden naast elkaar legt, ziet dat er al geruime tijd geen progressie is.

Na het plaatsen van de fundering en de kelder bleef het stil. Doorgaans is het een slecht teken als bouwprojecten van deze omvang zo lang platliggen. Fans speculeren dan ook steeds luider over de mogelijke oorzaken op social media, in podcasts en in vlogs. Zijn er problemen met de levering van materialen? Ligt er een financiële reden aan ten grondslag?

Volgens een woordvoerder is er echter geen reden tot paniek. Hij spreekt over een "ingecalculeerde rustige fase". De voorlichter ontkent met klem dat er sprake is van vertraging. "Binnenkort komen de eerste prefabdelen", vult hij aan. "Dan wordt het weer wat zichtbaarder." Opvallend genoeg werd dezelfde uitleg half april ook al gegeven. Sindsdien is er nog steeds niets gebeurd.

Danse Macabre
De Efteling heeft gecommuniceerd dat het hotel ergens in 2024 af moet zijn. Wanneer de opening precies kan plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Een ander project voor 2024 vordert wel gestaag: van de nieuwe attractie Danse Macabre, de vervanger van het Spookslot, wordt steeds meer zichtbaar. In totaal investeert het attractiepark naar schatting meer dan 100 miljoen euro.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be