Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Safariland Stukenbrock

42 jaar oude achtbaan krijgt nieuw leven dankzij Nederlands bedrijf

17-06-2023, 14.36 uurBeeld: @pretparkdingen

Een 42 jaar oude achtbaan uit een Duits pretpark krijgt elders een tweede leven. Safariland Stukenbrock, gelegen in deelstaat Noordrijn-Westfalen, nam begin 2022 afscheid van de klassieke rollercoaster Flying Tiger. Het zou te lastig worden om aan reserveonderdelen te komen. Nu zorgt een Nederlandse partij voor een opknapbeurt.

De attractie werd opgekocht door de Britse firma Mellors Group, de eigenaar van onder andere het Engelse pretpark Fantasy Island. De groep is ook actief in het Midden-Oosten. Na een ontmanteling in Duitsland is de achtbaan vervoerd naar Overveld Coating in het Brabantse dorp Hoogerheide. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het coaten van attracties.

Flying Tiger werd begin jaren tachtig gefabriceerd door de Limburgse leverancier Vekoma. Overveld Coating neemt de oude baandelen momenteel onder handen. Eerst haalt men de oude verf eraf, zodat een grijze basislaag overblijft. De rail krijgt vervolgens de kleur tur­quoise, terwijl de steunpilaren oranje worden gemaakt.

Koeweit
"Straks kan de baan weer veertig jaar mee, in een uitmuntende conditie", vertelt een woordvoerder van het Brabantse bedrijf aan Looopings. De attractie zal Europa uiteindelijk wel verlaten. Als de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de rollercoaster verscheept naar Koeweit. Daar heeft de Mellors Group een groot project aangenomen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Safariland Stukenbrock
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be