Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kwajongensstreek: kinderen vissen geld uit Wensbron in de Efteling

30-05-2023, 23.51 uur

Sommige Efteling-bezoekers gaan wel heel ver om aan geld te komen. Kinderen hebben dinsdagmiddag geprobeerd om muntjes te vissen uit de Wensbron in het attractiepark. Dat meldt een ooggetuige aan Looopings. Hij zag hoe twee jonge jongens in de wensput stapten, in de hoop wat muntgeld bij elkaar te kunnen sprokkelen.

Dat lukte, weet de omstander. Hij filmde het merkwaardige tafereel. De kinderen hebben enkele euro's bij elkaar kunnen scharrelen, afkomstig van het rooster in de put. Ze staakten hun brutale actie echter toen ze werden aangesproken door een verontwaardigde voorbijganger.

De Wensbron, gelegen tussen de Gondoletta en Baron 1898, staat sinds 1985 in de Efteling. Jaarlijks gooien bezoekers voor enkele duizenden euro's aan muntjes in de put. De opbrengsten gaan naar een goed doel: Save the Children. Vanaf de opening is er al ruim 200.000 euro opgehaald.

Mechanisme
Overigens is de kwajongensstreek niet alleen asociaal, maar ook potentieel gevaarlijk. In de bron bevindt zich een mechanisme dat een vis rondjes laat draaien in het water. De vis duwt een schoteltje voor zich uit, dat eens per rondje wordt gekanteld.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be