Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Pretpark in Zweden heeft dit jaar al vijftig abonnementen geblokkeerd vanwege wangedrag

02-06-2023, 13.49 uur

Het Zweedse attractiepark Liseberg kent een vrij chaotische start van het seizoen. Sinds de opening van het pretpark, eind april, zijn al enkele tientallen jaarkaarten geblokkeerd in verband met wangedrag. Maar liefst vijftig abonnementhouders hielden zich niet aan de parkregels, bevestigen woordvoerders tegenover Zweedse media.

Als gevolg daarvan zijn hun pasjes ongeldig gemaakt. Volgens Liseberg gaat het om een forse toename ten opzichte van andere jaren. Volgens voorlichters variëren de overtredingen veelal van voordringen in de wachtrijen tot ruzies tussen bezoekers. Verder werd er met stenen en vuurwerk gegooid en deden meerdere mensen de Hitlergroet.

Ook zijn er personen die zich niet hielden aan de regels in de attracties. Dat zou tot risicovolle situaties kunnen leiden. Er werd een aantal keer aangifte gedaan bij de politie. Een woordvoerder benadrukt dat er voldoende beveiligers aanwezig zijn om misdragingen direct in de kiem te smoren. Liseberg hanteert naar eigen zeggen een zerotolerancebeleid.

Generatieprobleem
Het park vindt het lastig om aan te geven waarom het aantal geblokkeerde abonnementen dit jaar zo hoog ligt. De voorlichter suggereert dat sprake kan zijn van een generatieprobleem, mede door de coronapandemie. "Het zijn vooral tieners waarbij dit gebeurt", zegt hij. "Dit is een generatie die niet geleerd heeft om in de rij te staan." Verder suggereert de zegsman dat het warme weer voor extra frustraties kan zorgen.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be