Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-voorstelling Raveleijn draait weer na brand: dit is de schade

30-05-2023, 16.53 uurBeeld: @Caspertje1700, Noël van Hooft, @StijnHeeres

Ondanks een brand in de arena wordt Efteling-voorstelling Raveleijn vanmiddag gewoon weer opgevoerd. Tijdens de eerste show van de dag, die begon om 11.30 uur, kwam een deel van het decor in lichterlaaie te staan. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.

De show van 13.00 uur moest door het incident geannuleerd worden, maar om 15.30 uur was Raveleijn opnieuw te zien. Er is wel wat schade aan het decor. "De brandweer heeft vanwege de veiligheid een stuk van het decor afgebroken", legt een voorlichter uit in gesprek met Looopings.

De openluchtarena van Raveleijn moet een middeleeuws dorpsplein voorstellen, bestaand uit twee gevelrijen met een toren ertussen. Het vuur ontstond aan de rechterzijde van de linker gevelrij, bij een gebouwtje met de naam Bakkerij Barends. Er hing een bord aan de gevel met een krakeling en een kroontje erop. Dat element ontbreekt nu.

Vlammenwerper
Om de schade aan het oog te onttrekken, zijn er jutezakken bevestigd aan de rand van het gebouw. De oorzaak van de brand staat officieel nog niet vast, maar waarschijnlijk heeft een vuureffect niet goed gefunctioneerd. Op de plek van de brand bevond zich namelijk een vlammenwerper. Voorlopig staat dat effect uit.

De grote mechanische draak in de arena spuwt nog wel vuur. Bij het voorval raakte niemand gewond. Door de brand moest ook het hoofdkantoor van de Efteling ontruimd worden: de kantoorruimtes bevinden zich achter de gevels. Na ongeveer een half uur mochten alle medewerkers weer terug naar binnen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be