Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Windsor Resort

Video: Legoland presenteert levensgrote Ferrari gemaakt van ruim 400.000 Lego-blokjes

30-05-2023, 23.48 uur

De Engelse vestiging van Legoland heeft een bijzonder Lego-model in huis gehaald. Bezoekers van Legoland Windsor kunnen zich sinds kort vergapen aan een levensgrote Ferrari-auto, gemaakt van ruim 400.000 Lego-steentjes. De creatie is onderdeel van de nieuwe beleving Lego Ferrari Build and Race.

Daar krijgen pretparkbezoekers de kans om hun eigen mini-Ferrari te bouwen, die ze met behulp van projectietechniek digitaal kunnen testen op een Lego-racebaan. Parkeigenaar Merlin Entertainments ging onlangs een brede samenwerking aan met het wereldberoemde Italiaanse merk.

De immense Lego-auto dient als fotopunt. Het gaat om een replica van de iconische Ferrari Daytona SP3. Om precies te zijn waren er 402.836 blokjes nodig om de wagen na te bouwen in Lego. Dat nam bijna een jaar in beslag. Overigens is niet alles aan het felrode model van Lego: het stuur en de wielen zijn origineel.

Deens
In het Deense zusterpark Legoland Billund is een vergelijkbare Ferrari-beleving te vinden. Daar staat nu een Lego-versie van een Ferrari Monza SP1, gebouwd met 383.610 blokjes.Meer Legoland Windsor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be