Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Newquay Zoo

Rode panda wandelt rustig over straat na ontsnapping uit Engelse dierentuin

31-05-2023, 16.29 uurBeeld: Rachel Craze/FreshPoint Local

Inwoners van een Engelse gemeente zagen afgelopen week plotseling een rode panda over straat lopen. Het dier maakte vrijdag een rustig wandelingetje door Newquay, gelegen in district Cornwall. Later werd duidelijk dat de panda ontsnapt was uit een nabijgelegen dierentuin.

Medewerkers van een lokale groenteboer vermoedden eerst dat ze te maken hadden met een grote kat. Toen het verdwaalde dier dichterbij kwam, ontdekten ze dat het om een rode panda ging. Getuigen gaven het beest een appel, in afwachting van de ingeschakelde politie.

In eerste instantie dachten agenten dat ze voor gek werden gehouden. Uiteindelijk kwamen ze wel ter plaatse en bleek Newquay Zoo, een dierenpark in de buurt, een rode panda te missen. Niet veel later kon de panda gevangen en teruggebracht worden door verzorgers.

Sundara
De dierentuin huisvest twee vrouwelijke exemplaren: Seren en Sundara. Laatstgenoemde panda klom vrijdagochtend uit haar verblijf. Het 11 maanden oude dier arriveerde eerder deze maand, na het overlijden van een mannetje. Newquay Zoo neemt maatregelen om ontsnappingen in de toekomst te voorkomen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be