Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Stoomtrein Efteling aangereden door vrachtwagen: bezoekers naar de EHBO

30-05-2023, 15.03 uur

De nostalgische Stoomtrein in de Efteling is vanmiddag aangereden door een vrachtwagen. Daardoor kwam de trein abrupt tot stilstand. Het incident vond rond 13.00 uur plaats op het spoor in de buurt van houten achtbaan Joris en de Draak. Volgens ooggetuigen werd de locomotief van de trein geraakt door de wagen.

Enkele tientallen inzittenden hielden lichte verwondingen over aan de botsing. Zij zijn uit voorzorg naar de EHBO-post gebracht. De Stoomtrein werd na het ongeluk gesloten. "We weten nog niet hoe dit heeft kunnen gebeuren", vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Hij benadrukt dat er geen zwaargewonden zijn. Alle betrokkenen konden na afloop weer het park in.

De personeelsleden die op de trein stonden, maken het voor zover bekend ook goed. Op de plek van het ongeval zijn na afloop schermen neergezet. "Op die manier konden we uit het zicht van gasten alles opruimen", legt de voorlichter uit. De bewuste locomotief zou niet ernstig beschadigd zijn.

Afgekeurd
De vrachtwagen was in het attractiepark voor het afleveren van bouwmateriaal voor de nieuwe attractie Danse Macabre. Rond 14.30 uur kon de Stoomtrein heropend worden, met een andere trein. Op het traject rijden momenteel twee verschillende locomotieven: Moortje en Trijntje. Bij de derde locomotief Aagje is de stoomketel afgekeurd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be