Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Brand uitgebroken in decor van Efteling-show Raveleijn

30-05-2023, 11.58 uurBeeld: @MarjoesTTV, @leandertaelman e.a.

In de arena van paardenshow Raveleijn in de Efteling is vanochtend brand uitgebroken. Dat gebeurde tijdens de show van 11.30 uur. Vervolgens werd de arena onmiddellijk ontruimd. Dat verliep vlot. Ook het gelijknamige aangrenzende kantoorpand is uit voorzorg geëvacueerd. De brandweer is ter plaatse om het vuur te blussen.

Over eventuele schade aan het decor is nog niets bekend. Raveleijn wordt sinds 2011 opgevoerd in een openluchtarena gelegen tussen Droomvlucht en Villa Volta. Het geheel is vormgegeven als een middeleeuws dorpsplein met twee gevelrijen - waar kantoren achter schuilgaan - en een grote toren. Er staat een overdekte tribune naast.

De oorzaak van de brand moet nog onderzocht worden. In de voorstelling, geproduceerd door het Franse bedrijf Puy du Fou, wordt gebruikgemaakt van vuureffecten. Tijdens de climax van de show activeert men verschillende vlammenwerpers in het decor. Vermoedelijk is het daarmee misgegaan.

Ziekenhuis
Bij de brand vielen geen gewonden. Ook de paarden maken het goed. Gistermiddag moest Raveleijn nog stopgezet worden toen een mannelijke ruiter ten val kwam. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be