Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Zuid-Limburgse kermis vroegtijdig beëindigd na inbraak en geweldsdelict

30-05-2023, 18.48 uur

De kermis in het Zuid-Limburgse dorpje Banholt is eerder stopgezet dan gepland. Eigenlijk zou het jaarlijkse buurtfeest in de gemeente Eijsden-Margraten tot en met dinsdag duren. Na een vervelend incident kozen de initiatiefnemers ervoor om de kramen en attracties eerder te sluiten.

"Vanwege een inbraak in een kermisattractie gisteravond, met een geweldsdelict met lichamelijk letsel daaropvolgend, heeft de organisatie in goed overleg met de kermisexploitanten besloten de kermis vroegtijdig te beëindigen", verscheen maandag op Facebook.

Wat er precies is voorgevallen, houdt men voor zich. Volgens betrokkenen is er 's nachts ingebroken bij een carrousel. Toen de inbrekers betrapt werden, zouden ze de exploitant van de attractie mishandeld hebben.

Hartverwarmende reacties
"De talrijke hartverwarmende reacties vanuit de gemeenschap doen goed, helaas zijn het ook hier slechts enkelen die het verzieken voor de rest. Jammer!" De kermis in Banholt bestond onder meer uit een draaimolen en een klein racebaantje voor kinderen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be