Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-show Raveleijn stilgelegd na ongeluk met ruiter

29-05-2023, 16.31 uur

De Efteling heeft paardenshow Raveleijn vanmiddag moeten stilleggen vanwege een ongeluk. Een mannelijke ruiter kwam tijdens het doen van stunts ten val in de arena. Daarbij stootte hij zijn hoofd. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

Het incident gebeurde bij de voorstelling van 15.30 uur. Honderden bezoekers waren getuige van het voorval. Toen bleek hoe ernstig de situatie was, is besloten om de show volledig stop te zetten en de tribune te ontruimen. "Dames en heren, wilt u deze ruimte alstublieft verlaten?", klonk het. "Volgt u de aanwijzing van ons personeel op."

Hoe het nu met de gevallen ruiter gaat, is niet duidelijk. Een voorlichter heeft geen informatie over zijn verwondingen. De man was uiteindelijk wel in staat om zelf op te staan, zo is te zien op videobeelden van een toeschouwer. Hij was dus bij bewustzijn.

Vervanging
Raveleijn wordt geproduceerd door het Franse bedrijf Puy du Fou, gespecialiseerd in paardenstunts. De show staat vandaag nog één keer op het programma, om 17.00 uur. Die voorstelling gaat wel gewoon door, ondanks het ongeluk. Er wordt vervanging geregeld voor de acteur in kwestie.

Werken bij Raveleijn is niet zonder gevaren. Een jaar geleden, in mei 2022, vond ook een pijnlijk ongeluk plaats. Toen viel een vrouwelijke ruiter van haar paard tijdens een show, waarna ze afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis. In september vorig jaar werd de crew overvallen door een plotseling sterfgeval, waarna de voorstelling uit respect een dag ontbrak.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be