Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland verlaagt prijs van flesje water: geen 5,49 euro meer

28-05-2023, 11.37 uur

Plopsaland De Panne heeft de prijs van een flesje water verlaagd. Een jaar geleden ontstond consternatie toen bleek dat het bekende Vlaamse attractiepark maar liefst 5,49 euro vroeg voor een petfles Chaudfontaine-water van 50 centiliter. Veel te duur, luidde het commentaar op social media. Nu is de prijs iets verlaagd.

Voortaan moet 5 euro afgerekend worden, waarvan 50 eurocent statiegeld. Op borden wordt daarom 4,50 euro vermeld. Dat is 50 cent minder dan voorheen. Bezoekers zijn wel zelf verantwoordelijk voor het terugvragen van het statiegeld. Soms zullen ze daarvoor in de rij moeten staan. Als ze die moeite niet nemen, kostte het product dus 5 euro.

In de andere Plopsa-parken in België - Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo en Plopsa Station Antwerp - werd dezelfde wijziging doorgevoerd. Overigens is statiegeld op kleine petflessen in België niet wettelijk verplicht. De Plopsa Group kiest er vrijwillig voor. Wie een leeg flesje mee naar huis neemt, is het betaalde statiegeld dus ook kwijt.

Nieuw management
De prijsverlaging is opvallend: Plopsa staat erom bekend de tarieven alleen te verhogen. De pretparkgroep heeft sinds kort een nieuw management. Twee directeuren zijn weggestuurd, een derde vertrok later in overleg. Koen Clement van moederbedrijf Studio 100 fungeert nu als interimdirecteur. Onlangs werd Xavier Verellen binnengehaald als de nieuwe marketingbaas.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be