Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Een nieuw stukje Duinrell: Amsterdams themagebied met gamehal en attracties

05-06-2023, 18.18 uur

Bezoekers van Duinrell kunnen vanaf dit jaar een nieuw gebied ontdekken. In het Wassenaarse pretpark is de afgelopen maanden een Amsterdams themadeel verrezen, met typisch Amsterdamse geveltjes en lantaarns. Daarachter bevindt zich de Arcade, een gloednieuwe gamehal. In de buurt hebben enkele bestaande attracties een nieuwe plek gekregen.

Zo werd de vijver met de Botsboten opnieuw aangelegd. De waterspeelplaats PlayFountain, die eerder naast het Kikkerrad te vinden was, is naar het nieuwe gebied verhuisd. Binnenkort moeten ook de Trampolines terugkeren. Het naamloze Amsterdamse gedeelte ligt tegenover de grote Speeltuin.

In de gamehal staan onder meer speelautomaten, airhockeytafels, simulatoren en flipperkasten. In totaal telt de Arcade volgens Duinrell 81 apparaten. Daarnaast hebben verschillende klassieke voertuigen een plek gekregen: een busje, een cabrio, een motor en een politiewagen.

Oldtimerbaan
De Arcade werd begin april in gebruik genomen. Enkele omliggende attracties volgden niet veel later. Het is nog wachten op een volledig nieuwe attractie: De Oude Lijnbaan, een oldtimerbaan van de Duitse fabrikant Metallbau Emmeln. Waarschijnlijk vindt de opening in juli plaats.Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be