Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Attractiebouwer Dynamic Attractions gered: overname door bedrijf uit Hong Kong

27-05-2023, 11.51 uur

De bekende attractiebouwer Dynamic Attractions blijft bestaan. In maart werd bekend dat de Canadese firma diep in de financiële problemen was gekomen. Nu is het bedrijf verkocht bij een faillissementsveiling. Promising Expert Limited (PEL), een financiële dienstverlener uit Hong Kong, neemt de attractieleverancier over.

Er wordt 2 miljoen Canadese dollar voor neergeteld, zo'n 1,4 miljoen euro. PEL was al betrokken bij Dynamic Attractions als financier: het bedrijf uit Hong Kong versterkte diverse leningen. Het niet kunnen terugbetalen van die schuld heeft de fabrikant uiteindelijk de das omgedaan.

Dynamic Attractions kwam in financiële moeilijkheden toen de ontwikkeling van drie spectaculaire achtbanen - zogeheten SFX coasters - tientallen miljoenen dollars hoger uitviel dan begroot.

Futuroscope
De leverancier werd bekend door het ontwikkelen van een groot aantal attracties voor de parken van bijvoorbeeld Universal en Disney. In Europa was Dynamic verantwoordelijk voor twee attracties in het Franse pretpark Futuroscope.

Om de financiële risico's te beperken, wil de firma zich in de toekomst minder richten op het afleveren van kant-en-klare ritsystemen. In plaats daarvan moet gefocust worden op het ontwikkelen van concepten in samenwerking met de pretparken. Om die reden is de productiefaciliteit in Vancouver geen onderdeel van deze overname.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be