Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris presenteert nieuwe versie van The Little Mermaid in muzikale show

26-05-2023, 16.24 uurBeeld: @InsideDlpCastle e.a.

In Disneyland Paris wordt de bekende zeemeermin Ariël vanaf vandaag vertolkt door een donkere vrouw. Ter gelegenheid van de première van de liveaction-variant van The Little Mermaid is een muzikale dansact ontwikkeld. De kleinschalige show staat vanaf vandaag meerdere keren per dag op het programma in het Walt Disney Studios Park.

Op het Place des Stars in themagebied Production Courtyard werd een Caribisch decor opgetuigd, met kleurrijke plantenbakken, palmbomen en een foto van een strand. Ariël verschijnt in haar menselijke vorm, zonder zeemeerminstaart.

Samen met een zanger en enkele dansers worden verschillende liedjes uit de film ten gehore gebracht. Kinderen uit het publiek mogen meedoen met dansen. Er zijn voorstellingen om 11.50, 12.40, 13.30, 15.55 en 16.45 uur. De act loopt tot en met vrijdag 23 juni.

Halle Bailey
In de tekenfilmversie van The Little Mermaid uit 1989 was Ariël een roodharig wit meisje. Voor de nieuwe bioscoopfilm werd de zwarte Amerikaanse actrice Halle Bailey gecast als hoofdrolspeelster. Die controversiële keuze zorgde de afgelopen maanden voor verhitte discussies op social media. Critici klaagden dat de makers beter trouw hadden kunnen blijven aan het origineel, terwijl anderen blij zijn dat Disney aandacht heeft voor diversiteit.

Disneyland Paris zocht de afgelopen maanden specifiek naar lookalikes van Bailey. De oorspronkelijke zeemeermin komt in de Disney-parken ook op meerdere plekken voorbij. Zo is Ariël al jaren onderdeel van de dagelijkse parade Disney Stars on Parade. Verder laat ze zich regelmatig zien bij meet-and-greets, waaronder in het Princess Pavilion.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be