Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: paddenstoelenhuisjes worden opnieuw opgebouwd in de Efteling

05-06-2023, 14.16 uurBeeld: @cindy_ve

Enkele klassieke Efteling-bouwsels keren langzaam maar zeker terug. In april werden drie paddenstoelenhuisjes in het Kabouterdorp gesloopt, nadat de bijbehorende looproute al jaren afgesloten was vanwege achterstallig onderhoud. Inmiddels zijn de vormen van de nieuwe paddenstoelen alweer te herkennen. Ook een bruggetje krijgt vorm.

Voor de herbouw heeft ontwerper Karel Willemen teruggegrepen op de oude tekeningen van Anton Pieck uit de jaren vijftig. Hij voerde wel enkele aanpassingen door. Zo wordt het wandelpad geschikt gemaakt voor rolstoelers.

Daarnaast voegt men enkele details toe, waaronder een geluidseffect, een boekenplankje, een belletje en nieuwe lantaarns. Verder zullen oplettende Efteling-fans zien dat de positie van één van de paddenstoelen licht is gewijzigd ten opzichte van de originele opstelling.

Juli
Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in het Kabouterdorp in juli zijn afgerond. De huisjes bevinden zich in het Sprookjesbos, tussen het kasteel van Doornroosje en Langnek.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be