Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling introduceert nieuwe voorstelling in poppentheater

26-05-2023, 22.40 uur

De Efteling heeft deze week een nieuwe voorstelling geïntroduceerd in het poppentheater op het Anton Pieckplein. Het piepkleine theatertje werd afgelopen maand opnieuw in gebruik genomen, na jaren leeggestaan te hebben. In eerste instantie was er één show te zien, over het Ballonnenvrouwtje.

Nu wordt de eerste voorstelling afgewisseld met een tweede verhaal, over het bejaarde echtpaar Toon en Bets. De Efteling greep daarvoor terug op het achtergrondverhaal van het nabijgelegen Efteling Museum. De senioren zouden wonen in het sprookjespark. Bets is een verzamelaar, die regelmatig allerlei Efteling-spulletjes meeneemt in haar enorme tas.

In het museum kunnen bezoekers haar uitgestalte collectie bekijken. De tas speelt ook een belangrijke rol in de poppenkast. Hoofdrolspeler August is - net als in de eerste show - op zoek naar zijn aapje Aagje. Het dier blijkt zich dit keer schuil te houden ín de tas van Bets.

Aanvangstijden
De poppenkast wordt meerdere keren per dag vertoond. In de Efteling-app staan de aanvangstijden. Vanwege de lage capaciteit is het verstandig om ruim op voorhand aanwezig te zijn bij het nostalgische theatertje. De komende tijd wisselen de verhalen over Bets en het Ballonnenvrouwtje elkaar af.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be