Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjeswonderland Enkhuizen

Sprookjeswonderland Enkhuizen opent nieuwe attractie Jaap en de Bonenstaak

03-08-2023, 17.52 uur

In Sprookjeswonderland Enkhuizen is vandaag een nieuwe attractie geopend. Het sprookje van Jaap en de Bonenstaak komt tot leven in een gelijknamige carrousel met hangende gondels. Bezoekers nemen plaats in zwevende scheepjes, die met een bescheiden snelheid rond een bonenstaak cirkelen.

Ze zijn bevestigd aan een wolkendek met lianen. Tijdens het draaien stijgt en kantelt het gevaarte lichtjes. Het Noord-Hollandse sprookjespark bestelde de attractie van het type wave boat ride bij Wooddesign Amusement Rides in Den Bosch.

Eigenlijk had de toevoeging halverwege juni af moeten zijn, toen het vijftigjarig jubileum van Sprookjeswonderland gevierd werd. Het project liep echter meermaals vertraging op, onder meer door lange levertijden op het gebied van staal. Ook de frequentieregelaars voor de motoren bleken in eerste instantie niet leverbaar te zijn.

Gouden eieren
Nu staat de 6 meter hoge molen er alsnog. Het verhaal van Jaap en de Bonenstaak gaat over een jongen die in een bonenstaak klimt en terechtkomt in een sprookjeswereld, waar een reus in een kasteel woont. Daar steelt hij een kip die gouden eieren legt. In sommige versies van het sprookje heet het hoofdpersonage Jacob, Sjaak, Jaak of Sjakie.Meer Sprookjeswonderland Enkhuizen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be