Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bijna 90.000 bezoekers voor Efteling-tentoonstelling in Den Bosch: verwachtingen overtroffen

23-05-2023, 16.15 uur

De Efteling-tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch lokte meer bezoekers dan vooraf werd gedacht. Het museum had naar eigen zeggen al hoge verwachtingen, maar die werden overtroffen. Tussen begin maart en afgelopen zondag werden ruim 88.000 bezoekers verwelkomd.

Zij konden zich vergapen aan circa 250 historische objecten uit het attractiepark. Vanwege de populariteit verruimde men de openingstijden. Ook werd noodgedwongen gewerkt met tijdslots. De meeste weekenden en feestdagen waren uitverkocht.

Uit publieksenquêtes blijkt volgens een woordvoerster dat 90 procent van de bijna 90.000 gasten vooral langskwam vanwege de Efteling. Zo'n 20 procent was jonger dan 18 jaar, een unicum voor het museum. "Dat is nog zonder de kinderen die met hun school kwamen", vertelt de voorlichtster aan DPG Media.

Niet verlengen
Het museum mikt jaarlijks op 200.000 gasten, maar dankzij de Efteling komt dat aantal in 2023 waarschijnlijk een stuk hoger uit. Ondanks het succes was het niet mogelijk om de expositie te verlengen. Er staan alweer andere wisseltentoonstellingen gepland, bijvoorbeeld over de schildersfamilie Brueghel.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be