Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Disney-personeel juicht als show wordt afgelast in verband met staking

23-05-2023, 16.50 uur

Een protestactie van het personeel heeft vanochtend voor een chaotische situatie gezorgd in Disneyland Paris. Zo'n zeshonderd stakende medewerkers trokken naar themagebied Main Street U.S.A., waar ze de weg versperden. Werknemers die niet meededen aan de staking moesten bezoekers vervolgens om de menigte heen leiden.

Gasten werden via twee overdekte wandelroutes het park in gestuurd. Ondertussen waren de boze stakers aan het klappen en juichen. Ook scandeerden ze leuzen. Door de demonstratie kon de eerste vertoning van de muzikale parade en dansvoorstelling Dream and Shine Brighter niet doorgaan.

Toen dat bekend werd gemaakt via een omroep, barstte bij de stakers een luid gejuich los. Medewerkers eisen betere arbeidsomstandigheden en hogere lonen. De actie was een initiatief van de vakbonden UNSA, CFTC en CGT. Er zou achter de schermen gestaakt worden tussen 06.00 en 09.00 uur.

Meer stakingen
Daarna is men dus naar het Disneyland Park getrokken. Uiteindelijk dropen de boze personeelsleden rond 11.15 uur af. In de uren die volgden, deden zich geen ongeregeldheden meer voor. In de namiddag werden wel nog meerdere entertainmentacts afgelast.

Achtereenvolgens gingen Dream and Shine Brighter (16.10 uur), The Lion King: Rhythms of the Pride Lands (16.50 uur) en Disney Stars on Parade (17.45 uur) niet door. De vakverenigingen zijn vastbesloten om meer werkonderbrekingen in te plannen als het Disneyland-management niet instemt met de eisen.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be