Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Mondo Verde

Zuid-Limburgs pretpark opent nieuwe achtbaan met piratenthema

26-05-2023, 22.53 uurBeeld: Frank Jeurissen

Achtbaanfans opgelet: Nederland is een rollercoaster rijker. Het Zuid-Limburgse pretpark Mondo Verde heeft afgelopen week de achtbaan Havana Spinning Adventure geopend. Het gaat om een bescheiden spinning coaster van de Italiaanse firma SBF Rides. De attractie kreeg een subtiel piratenthema.

Havana Spinning Adventure is ongeveer 7 meter hoog en 130 meter lang. Een trein - met tollende gondels - maakt meerdere rondjes achter elkaar. "We waren op zoek naar een attractie voor zowel jong als oud", vertelt een woordvoerder aan Looopings. De coaster werd gebouwd in de buurt van het tijgerverblijf en de boomstambaan, die ook uitgevoerd is in piratenstijl.

"We vonden het leuk om de achtbaan hetzelfde thema te geven", aldus de voorlichtster. Er werd een verhaal bedacht over piraten en zeerovers die de stad Havana proberen te veroveren. Daarvoor trotseren ze met hun schip draaikolken in de woeste Caribische Zee. De baan is lichtblauw, met donkerblauwe ondersteuningen.

Schommelschip
Eerder dit jaar opende Mondo Verde al een andere nieuwe piratenattractie. In maart werd The Pearl in gebruik genomen. De op en neer deinende piratenboot, geleverd door dezelfde Italiaanse fabrikant, kwam te staan op oude plek van het tollende schommelschip Kontiki.Meer Familiepark Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be