Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vogelnestje op 45 meter hoogte: merel nestelt in Efteling-attractie Pagode

25-05-2023, 16.37 uurBeeld: Guido Dijkstra-Homan, @cindy_ve

Een merel heeft een bijzondere plek in de Efteling uitgekozen om een nestje te maken. Er blijkt een vogelnest te zitten in de Pagode, de vliegende tempel van het attractiepark. Tijdens elke vlucht wordt de broedende vogel 45 meter de lucht in gebracht. Zo bevindt de merel zich tientallen keren per dag op grote hoogte.

De Pagode, geopend in 1987, bestaat uit een Thaise tempel die met behulp van een enorme hefarm en een gigantisch contragewicht de lucht in wordt gebracht. Het nest is zichtbaar onder de dakrand, achter één van de sierlijke tempelornamenten.

Efteling-fan Guido Dijkstra-Homan spotte het tafereel. Hij publiceerde er foto's van op Facebook. Een woordvoerder van de Efteling meldt aan Looopings dat medewerkers zich ontfermen over het dier. "We hebben het beestje in het vizier en houden het dus goed in de gaten", laat hij weten.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be