Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Verloren broer van Holle Bolle Gijs? Kopie van Efteling-icoon in Brabants dorpje

21-05-2023, 16.04 uur

Holle Bolle Gijs heeft familie buiten de Efteling. In een Brabants dorpje is een kopie te vinden van de beroemde papiervreter uit Kaatsheuvel. Het gaat om een replica van Speeltuin Gijs op het Anton Pieckplein, maar dan met andere kleuren. Hij bewoont een oud-Hollands huisje in Luyksgestel, onderdeel van de gemeente Bergeijk.

De collega-Gijs springt behoorlijk in het oog: hij staat vrij eenzaam op een grasvlakte met wat bomen. Het blijkt te gaan om een restant van een voormalig vakantieoord. In het verleden was op deze plek camping De Zwarte Bergen te vinden. Inmiddels is de camping gesloopt, maar Holle Bolle Gijs mocht tot nu toe blijven staan.

Landal GreenParks heeft plannen om op deze locatie een luxe vakantiepark met zo'n driehonderd recreatiewoningen uit de grond te stampen, inclusief een modern hoofdgebouw met onder andere een restaurant. Er komt ook een overdekt zwembad.

Begin 2024
De bouw van Forest Village, zoals het project wordt genoemd, start naar verwachting begin 2024. Wat er straks met de afgelegen Gijs gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Voorlopig houdt hij de wacht bij de voormalige camping.

Reïncarnaties van Holle Bolle Gijs uit de Efteling komen op meerdere plekken in Europa voor. Bekende voorbeelden zijn vergelijkbare pratende afvalbakken in Duinrell en het Franse Parc Astérix.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be