Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany installeert gezichtsscanners om fraude te voorkomen

23-05-2023, 23.55 uur

Movie Park Germany maakt sinds kort gebruik van gezichtsscanners. Die zijn geïnstalleerd naast de controlepoortjes bij de hoofdingang. Abonnementhouders laten hun gezicht scannen alvorens ze naar binnen gaan. Een computer controleert vervolgens of de foto op de abonnementspas overeenkomst met de persoon in kwestie.

Het digitale systeem moet fraude tegengaan. "We hebben in het verleden veel last gehad van misbruik, waarbij mensen hun pas gewoon doorgaven aan vrienden en familie", meldt een woordvoerder van Movie Park aan Looopings. Daar heeft het Duitse pretpark nu dus iets op gevonden.

Hoe werkt het? "Als je nog niet geregistreerd bent, koppelt de scanner eerst je biometrische gegevens aan de foto op je pas", aldus de voorlichter. Wanneer de gegevens niet overeenkomen, gaat een poortje niet open en zal een medewerker de pas handmatig controleren. Technische fouten zouden echter nauwelijks voorkomen. "In 99 procent van de gevallen wordt er dan gefraudeerd."

Capaciteit
Een bijkomend voordeel is dat het controleproces sneller verloopt. "Het gaat veel sneller en de capaciteit ligt een stuk hoger, waar we ontzettend blij mee zijn. Hiermee hebben we weer een probleem verholpen." Wie niet gescand wil worden, kan zich direct melden bij een medewerker.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be