Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris zoekt crossfietsers en mountainbikers voor nieuwe stuntshow

21-05-2023, 00.01 uurBeeld: @InsideDlpCastle

Disneyland Paris treft voorbereidingen voor een nieuwe stuntvoorstelling. Er staat een vacature open voor personen die gespecialiseerd zijn in crossfietsen en mountainbiken. Zij zijn nodig voor een show die zal draaien in 2024. Het contract loopt van februari tot september volgend jaar.

Om wat voor productie het precies gaat, wordt niet gespecificeerd. Het heeft er alle schijn van dat Disneyland de grote showarena in het Walt Disney Studios Park nieuw leven in wil blazen in 2024. Dat 3200 zitplaatsen tellende openluchttheater werd tussen 2002 en 2020 gebruikt voor de productie Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular.

Vanwege de coronacrisis moest de voorstelling in maart 2020 plotseling gestaakt worden. Later dat jaar bleek dat de show helemaal niet meer zou terugkeren. Als alternatief wilde men destijds de muzikale show The Jungle Book Jive, bekend van het Disneyland Park, naar de arena halen. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan.

Avengers Campus
Sinds 2022 hoort de arena bij het Marvel-themagebied Avengers Campus, waar bijvoorbeeld ook lanceerachtbaan Avengers Assemble: Flight Force en interactieve darkride Spider-Man W.E.B. Adventure te vinden zijn. De decors zijn ingepakt met grijze doeken, maar het theater staat nog steeds leeg. Daar zou volgend jaar dus verandering in kunnen komen.

"Het castingteam van Disneyland Paris zoekt naar BMX'ers en mountainbikers voor een toekomstige show", laat Disney weten. Sollicitanten kunnen zich aanmelden via disneycareers.com. Naast een cv moeten ze ook een videodemonstratie opsturen. Wie wordt uitgekozen, ontvangt uiterlijk in oktober een uitnodiging met meer details.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be