Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Vakbonden Disneyland Paris roepen op tot algehele staking op dinsdagochtend

22-05-2023, 23.48 uur

In Disneyland Paris wordt dinsdagochtend wederom gestaakt. De afgelopen weken vonden al meerdere stakingen plaats binnen de entertainmentafdeling. Dit keer staat er een algehele staking op het programma, van 06.00 tot 09.00 uur. "We roepen alle medewerkers op om hieraan deel te nemen", laat vakbond UNSA weten.

De initiatiefnemers eisen betere arbeidsomstandigheden voor het horecapersoneel. "Uw organisatie zorgt al jaren voor aanzienlijk meer werkdruk, stress en burn-outs", beweert UNSA in een brandbrief aan het Disneyland-management. "We herinneren u aan uw verantwoordelijkheden met betrekking tot de morele en fysieke gezondheid van uw medewerkers."

De werknemers willen ook meer betaald krijgen. "De viering van het dertigjarig jubileum mag niet het feestje zijn waarbij de levenskwaliteit op de werkvloer uit het oog verloren wordt", aldus de vakbond. Ook vakverenigingen CFTC en CGT hebben zich aangesloten.

Loononderhandelingen
Disneyland geeft tot nu toe niet thuis: in een interne reactie laat een manager weten dat er al voortdurend maatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat de arbeidsomstandigheden verbeteren en mensen meer verdienen. De jaarlijkse loononderhandelingen zouden op zijn vroegst eind augustus kunnen starten. "Het is niet onze bedoeling om daarvan af te wijken."

Voor de vakbonden is dat antwoord reden genoeg om de geplande staking door te zetten. Er wordt dinsdag gedemonstreerd bij een personeelsgebouw achter de schermen. Het is nog onduidelijk in hoeverre bezoekers iets van die actie zullen merken. Disneyland Paris communiceert zelf niet publiekelijk over stakingen.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be