Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
MagicLand

Video: Italiaans pretpark test projecties op 35 meter hoge rollercoaster

20-05-2023, 15.12 uur

Een Italiaans pretpark experimenteert met videoprojecties op een 35 meter hoge achtbaan. Attractiepark MagicLand heeft een externe leverancier ingeschakeld om de rollercoaster Shock op bijzondere wijze uit te lichten. Een korte video van het resultaat verscheen op de Facebook-pagina van het park.

MagicLand spreekt over "technische testen op Shock". "Wat als het werkelijkheid wordt?", staat erbij. De techniek werd verzorgd door de Italiaanse firma BeBop. Het is nog onduidelijk of en wanneer de projectieshow te zien zal zijn voor publiek.

Shock, geopend in 2011, is een 750 meter lange lanceerachtbaan van de Duitse fabrikant Maurer Rides. Treinen halen een topsnelheid van 95 kilometer per uur. De coaster telt één inversie. Het gaat om een attractie van het type x-car, vergelijkbaar met onder meer Formule X in Drievliet.



Meer MagicLand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be